Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Het apothekersconsult: persoonlijke ervaringen van patiënten

Een apothekersconsult is een persoonlijk gesprek met uw apotheker.

Heeft u vragen over uw medicijnen, bijvoorbeeld over bijwerkingen of of u uw medicijnen nog nodig heeft? Dan kunt u een afspraak maken met de apotheker. Samen kijkt u naar uw medicijngebruik. Zo kunt u bespreken of uw medicijnen veilig zijn om te combineren, of misschien afgebouwd kunnen worden. Veel patiënten vinden dit gesprek erg prettig, omdat de apotheker goed luistert en advies op maat geeft.

In dit artikel leest u ervaringen van patiënten die een apothekersconsult hebben gehad.

Het verhaal van Simon: van zware medicatie naar minder pijnstillers

Simon kreeg in 2001 een ongeluk, waarbij hij ernstige schade aan zijn benen opliep. Hij moest vijf jaar revalideren en hield daarna veel zenuwpijn in zijn enkel. Na overleg met een pijncentrum in het ziekenhuis gebruikte hij bijna twintig jaar twee medicijnen: Palexia (een sterke pijnstiller) en Pregabaline (voor zenuwpijn).

Enkele maanden geleden vond Simon een folder bij zijn medicijnen. In die folder stond dat hij een afspraak kon maken met de apotheker. Simon had al vaker met zijn vrouw over zijn medicijngebruik gepraat en besloot een afspraak te maken. Bij het consult sprak hij met apotheker Jolanda. Zij stelde voor om, in overleg met de huisarts, te proberen zijn medicijnen af te bouwen.

Simon vertelt:

"Tot mijn verbazing ben ik nu volledig van de Palexia af zonder extra pijnklachten. We zijn nu bezig met het afbouwen van de Pregabaline, en ik hoop binnenkort helemaal zonder pijnmedicatie te zijn. Ik heb waarschijnlijk jarenlang onnodig zware medicijnen geslikt. Dankzij het apothekersconsult kwam ik hierachter."

 

Ervaringen van andere patiënten

Simon is niet de enige die goede ervaringen heeft met een apothekersconsult. Ook andere patiënten zijn zeer tevreden.

"Ik ben heel tevreden over het consult met de apotheker. Ze luisterde goed naar mij en legde alles geduldig uit. Ook de manier waarop ik mijn medicijnen inneem, is nu verbeterd. Ik ging met een goed gevoel naar huis. Het is zinvol om eens per jaar met de apotheker uw medicijnen door te nemen."

-

"Eindelijk iemand die de tijd neemt om al mijn vragen over mijn medicijnen te beantwoorden. Het gesprek was fijn, en ik voelde me serieus genomen. Dankzij het consult kon ik de sterkte van mijn medicijnen verminderen, waardoor ik minder last heb van bijwerkingen. Het was een positieve ervaring, en ik zal zeker vaker zo'n gesprek aanvragen als dat nodig is."

 

Conclusie

Het apothekersconsult is voor veel mensen een waardevolle ervaring. Door samen met de apotheker naar uw medicijnen te kijken, kunt u soms medicatie afbouwen of bijwerkingen verminderen. Het consult zorgt ervoor dat uw medicijngebruik goed wordt gecontroleerd en afgestemd op uw situatie. Veel patiënten voelen zich na het consult beter en hebben meer vertrouwen in hun medicijnen.

Afspraak maken?

Klik op de gewenste locatie hieronder om uw afspraak in te plannen en volg de stappen. Na het maken van de afspraak ontvangt u een e-mailbevestiging met een vragenlijst. Wij verzoeken u vriendelijk om deze in te vullen, bij voorkeur uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak.

Stroomz locaties:

Stroomz Sibelius

Stroomz Prinsejagt 

Stroomz De Ring International

Stroomz Orion

Stroomz Stratum

Stroomz Meerhoven

Stroomz Woensel